Terugblik

Gepubliceerd op 18 oktober 2022 om 11:37

 

Even een terugblik...

 

Mijn laatste blog is alweer een half jaar geleden.

Het actief zoeken naar een huis heeft in deze maanden bijna stilgelegen en ergens gaf dat ook wat rust.  

 

We krijgen zeer regelmatig de vraag of we al een huis gevonden hebben. Daarom misschien goed om weer eens een update te geven, zodat iedereen weer op de hoogte is. 

 

We hebben het afgelopen anderhalf jaar veel tips gekregen. Veel zijn er verlopen of hoe je dat ook noemen wil. Aan de hand van wat eerdere blogs geef ik een samenvatting voor de liefhebbers:

 

Blog 20 februari 2021 'Op pad met de tips'

- Het verlaten oude boerderijtje waar Anna en ik op af gingen is verkocht als bouwgrond. (Stond voor 550.000 te koop in Arkel.)

 

Blog 22 februari 2021 'Op pad (deel 2)'

- Het huis in Leerbroek, dat naar appeltaart rook en waar we hartelijk werden ontvangen is niet in de verkoop gekomen. Een tijdje terug lazen we in de krant dat één van de bewoners is overleden.

 

Blog 24 februari 2021 'Nog meer bekendheid'

- De tip uit Brandwijk, we zijn hier nog niet op afgegaan omdat we vermoeden dat dit huis boven ons budget ligt. Wel zal het een geschikt huis zijn voor dubbele bewoning. We weten niet of de huidige bewoners hiervoor openstaan in de toekomst. Elke keer als ik langs rijd vraag ik me af of ik het gewoon eens moet gaan vragen.

- Het voorhuis dat we via een makelaar onder de aandacht kregen was in Ameide. Een gedeelte van dit huis stond een paar weken geleden opnieuw in de verkoop.

 

Blog  4 maart 'Stand van zaken'

- Een bevriend stel die een soortgelijke woning/plek zocht als wij en die openstonden voor dubbele bewoning heeft al vrij snel zelf een woning kunnen kopen. Een oudere alleenstaande vrouw gunde hen haar huis. Een mooi voorbeeld van hoe het kan lopen en voor hen een uitkomst na ook een lange zoektocht.

 

Blog 18 maart 2021 'Een dubbele zoektocht'

- Gelukkig is het helemaal goed gekomen met de zoektocht van Nathan. Hij vond een leerwerkplek, haalde het afgelopen schooljaar zijn diploma en vond een baan. Dit is bijzonder mooi gelopen en daar zijn we heel dankbaar voor.

 

Blog 15 april  'Sluimerende tips'

- De tip via een broer m.b.t. een leuk vrijstaand huisje in de polder is niks geworden. Dit huis is uiteindelijk niet te koop gekomen, omgeving Schoonrewoerd.

- Het briefje van onze buurtgenoot met een adres betrof de Damseweg in Brandwijk. Daar zijn we wezen kijken, maar daar kwamen we financieel niet uit gezien de hoge verbouwkosten.

 

Blog 27 mei 2021 'Een dubbele zoektocht deel 2'

- Het huis naast broer en schoonzus kwam te koop en werd verkocht (boven ons budget) 

 

Blog 30 september 2021 'Gunning'

- Het huis (in Groot Ammers) waar we voor de tweede keer gingen kijken en wilde kopen kwam niet te koop omdat de bewoonster te maken had met tegenslag. Ze had meer tijd nodig. Ze had ons zelf gebeld omdat ze het ons gunde, maar trok zich later terug ook op advies van haar kinderen. Het huis zou alsnog in de verkoop komen rond augustus 2022. We hebben recent navraag gedaan en het komt eind deze maand te koop, maar dan wel met een veel hogere vraagprijs dan we eerst besproken hadden.

 

Blog 16 maart 2022 'Een jaar verder'

- We hoorden een paar weken geleden dat het gezin dat bij  ons op de koffie was en ook een vrijstaand plekje zocht inmiddels een huis heeft gevonden. Er was veel animo voor en ze waren dan ook erg verrast dat ze het konden kopen. 

- De verlaten boerderij in Bleskensgraaf met twee huisnummers is nog niet in de verkoop gekomen. Het wordt verbouwd en mogelijk later aangeboden in twee wooneenheden. 

 

We hebben in de tussentijd ook gesprekken gevoerd over mantelzorg, maar daar bleek de tijd niet rijp voor en hebben we geparkeerd. 

 

Er is weer een nieuw gezin in beeld gekomen, ook al lange tijd op zoek. Zij staan open voor evt. gezamenlijk iets kopen.

 

We houden de markt nu weer scherp in de gaten. Een markt waarin we een kanteling zien. Meer aanbod, huizen blijven iets langer te koop staan, minder kijkers, minder overbieden en soms een vraagprijs die naar beneden bijgesteld wordt.

 

We blikken terug en ook weer een beetje vooruit....

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb