Gunning

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 12:48

Home

Bijna weer een maand verder....

In de afgelopen weken zijn we bij twee woningen wezen kijken.

 

De eerste woning stond al een paar weken te koop en werd niet gelijk verkocht. Toch maar even gaan kijken. Een paar maanden voordat het te koop kwam belde wij (na een tip) als eerste de eigenaar. Het was toen nog onbekend wanneer het precies te koop zou komen, maar we vroegen om een seintje. We werden niet gebeld, maar we zagen na een tijdje opeens een 'Te koop' bord. Toen we de (hoofd)prijs zagen begrepen we wel een beetje waarom we niet benaderd waren, (net boven ons budget). De vraagprijs was best fors vonden wij, ook omdat bij de bezichtiging bleek dat er nog heel wat verbouwbudget nodig was (o.a. scheefstand). Verbouwen willen we in zo'n geval in stappen (van jaren) kunnen doen, om kosten te spreiden, maar dat was bij dit object niet haalbaar voor ons gezin.

 

De andere woning die we gingen bezichtigen was een soort 'liefde op het tweede gezicht'. We waren daar al een keer eerder geweest. De verkoopster had ons artikel in de krant gelezen en gunde ons de koop van haar huis. Omdat we toen nog een gunning hadden lopen, die beter paste en liefde op het eerste gezicht was, hadden we haar aanbod geparkeerd. Toen de eerste gunning na een aantal weken niet door bleek te gaan (vanuit verkoper) besloten we de stoute schoenen aan te trekken en te vragen of het (geparkeerde) huis nog beschikbaar was. We mochten opnieuw komen kijken, het was nog niet in de verkoop gegaan, en we waren voorzichtig enthousiast over het aanbod. We zagen mogelijkheden. Het leek er zelfs even op dat we in december (onze deadline) toch nog een huis zouden hebben. We spraken prijs en voorwaarden door en hadden na bezoek nog even contact over de datum van de bouwkundige keuring. Maar ook hier kwam een kink in de kabel vanuit verkoperszijde. Verkoopster zei onze vervolgafspraak af, want ze kreeg te maken met tegenslag en vertraging van haar nieuwe huis en ook haar kinderen hadden een stem. Dat laatste onderschatten wij niet (meer). We worden op de hoogte gehouden en krijgen bericht wanneer het alsnog verkocht gaat worden, ergens volgend jaar.

 

We weten er niet zo goed raad mee. Is het nou gunning, voorlopige gunning, uitgestelde gunning, ingetrokken gunning, of einde gunning? Bestaat gunning nog wel? En laten we nuchter zijn, wie zijn wij om het gegund te krijgen, er zijn nog zoveel anderen.

 

Jawel, gunning bestaat! Kijk naar Nathan, wat heeft hij een prachtige leerwerkplek gegund gekregen bij Elke Melk. Hij komt met leuke verhalen thuis en heeft het reuze naar zijn zin. Dankbaar! En nog iets....onze huurperiode loopt binnenkort af, maar we hebben verlenging gegund gekregen:-). 

 

Gunning blijft bestaan!

Ook in de huizenmarkt?

De tijd zal het ons leren.

Misschien is driemaal wel scheepsrecht.....

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Tet Verheuvel
2 jaar geleden

hallo,

Net zag ik op funda dat de bouwvallige boerderij aan het Rietveld in Arkel te koop staat.
Misschien weten jullie het al, maar een tip!!