Bezichtiging (2)

Gepubliceerd op 10 juni 2021 om 20:24

Home

We hebben inmiddels weer een bezichtiging achter de rug en zijn een illusie armer en een ervaring rijker.

 

Het ging om een prima vrijstaand huis met een zeer ruime tuin voor een betaalbare prijs. Bij het vooronderzoek zagen we direct om de hoek van het huis (1) de snelweg, (2) de Betuwelijn en (3) grote windmolens. Zo jammer van het huis en de plek. De bezichtiging wilde we eerst nog afzeggen, maar je kunt leren van bezichtigingen en misschien is de situatie anders dan we in eerste instantie dachten. Daarbij zeggen we regelmatig tegen elkaar dat we ervoor moeten waken niet te kritisch te worden, met het risico kansen te laten schieten. De bezichtiging ging door!

 

Bij het huis aangekomen en onze ogen (en oren) nogmaals goed de kost te hebben gegeven, kwamen we tot de conclusie dat de woonplek niet goed voelde. We signaleerden, bij het huis, voorbijgangers die verdwaald leken en tegelijkertijd op zoek waren naar iets van (4) 'roesmiddelen'. Misschien 'roesmiddelen' bij buurtgenoten van het te koop staande huis? We twijfelden later of we het wel goed gezien hadden, maar we deden 'hier en daar' navraag en ons vermoeden werd bevestigd. Het was 4 op een rij en een duidelijke nee.

 

Ik vraag me af of potentiële kopers tegenwoordig genoeg tijd nemen voor o.a. buurtonderzoek. Ik zou aanbellen bij evt. toekomstige buren. Heb ik overigens ook wel eens gedaan, gewoon een eerste indruk opdoen, een gezellig praatje maken en wat vragen stellen over de buurt. Voor je toekomstige buren is het vaak net zo spannend wat ze terug gaan krijgen aan buren.

 

Mijn broertje zei laatst een keer tegen Marten: 'Met mijn zus koop je nooit een huis'. Haha, nou ik hoop het tegendeel nog eens te kunnen bewijzen hoor! 

 

We zagen van de week een huis voorbij komen, waarvan we zeiden: 'dat is wat we zoeken'. Iets minder grond is ook goed. Maar helaas niet de juiste regio. Zie je de tekst bij de foto? 's Morgens op Funda en een paar uur later: 'BEZICHTIGINGSSTOP'.

 

 

Het filmpje van Nathan is goed aangeslagen. Ruim 5000x bekeken op LinkedIn en in mijn vorige blog ruim 500x bekeken!! Een groot bereik. Nu natuurlijk de vraag of het ook wat opgeleverd heeft. Ja! Nathan is gisteren op gesprek geweest bij een leuk innovatief boerenbedrijf in de buurt (naar aanleiding van het filmpje op LinkedIn). Morgen krijgt hij de terugkoppeling of hij daar mag komen. Spannend!!

Volgende keer hopelijk goed nieuws.

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb