Een dubbele zoektocht (2)

Gepubliceerd op 27 mei 2021 om 09:25

Home

 

Eerder schreef ik al over onze dubbele zoektocht. Nathan (17) is (per september) op zoek naar een leerwerkplek (voor een jaar) op een melkveebedrijf. Liefst in de omgeving van Brandwijk. Zijn zoektocht heeft niet stilgestaan. Zo heeft hij een oriënterend gesprek met AB gehad en na dit gesprek zijn CV opgesteld. Ook kreeg hij wat reacties, maar dat was vooral gebaseerd op stage. Een BBL leerplek is anders dan een stageplek.

 

Het blijkt nog best lastig te zijn om toekomstige werkgevers te overtuigen dat je ondanks een visuele uitdaging heel veel kan. Dat overtuigen vraagt een wat andere aanpak. Nathan zou de ander simpelweg moeten kunnen laten zien wat hij voor werkzaamheden doet en zo ontstond het idee van een filmpje. Hij moest er even over nadenken, dat gedoe voor een camera, maar hij zag er toch ook wel het nut van in en ging het filmavontuur aan. We vroegen iemand uit ons netwerk een filmpje te maken van Nathan tijdens zijn stagewerkzaamheden bij zijn huidige stagebedrijf. Dit is goed gelukt! Nathan kan nu bij sollicitaties zijn filmpje meesturen.

 

 

De zomervakantie is alweer in aantocht en daarna is het zo september. Dat geldt niet alleen voor een leerwerkplek, ook onze huizenjacht tikt door. We lazen in het nieuws dat de rente gaat stijgen. Dat zal wel niet gelijk wat met de huizenprijzen gaan doen denk ik. Maar we hebben het vermoeden dat 2022 er weleens heel anders uit kan gaan zien wat de huizenmarkt betreft. Of is dit zoiets als: 'de wens is de vader van de gedachte'.

 

We kregen nog inside information van een schoonzus. Er komt echt een mooi ruim huis op een prima plek te koop, met voor ons hele fijne bekende buren. Als het financieel haalbaar is dan kopen we dat gelijk, aldus Marten.

 

Maar eerst gaan we eind van deze middag een bezichtiging doen op een andere plek, we zijn heel nieuwsgierig. Hoe dit uitpakt hoop ik de volgende keer te kunnen delen met jullie.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Leonie Rietveld
2 jaar geleden

Graag zou ik met u in contact komen betreft uw zoon en een bbl plek.

Maak jouw eigen website met JouwWeb