Stadsmuis of veldmuis?

Gepubliceerd op 1 april 2021 om 21:17

Home

Laten we maar met de deur in huis vallen, het is niet gelukt om een week lang te zwijgen over huizen. En om het in euro's uit te drukken: tientallen euro's.

 

Marten houdt niet van verliezen, maar was toch wel de grootste verliezer hier in huis. Hij kon het niet laten om iedere keer weer (veelal expres) over huizen te beginnen. Zo zei hij begin van de week: 'Dien, we moeten de eerste tips nog eens nabellen, dat is een maand geleden en misschien hebben die mensen inmiddels actievere plannen'. Als Marten bij dit soort ideeën 'we' zegt ben ik op mijn hoede, want hij bedoelt dan: 'jij'.

 

Proberen te zwijgen over huizen viel mij de eerste dagen nog wel mee, maar in je hoofd gaat het stiekem wel door. Vanwege een kringloopaankoop begon ik toch ook weer over huizen. Een prentenboekje dat ik om de titel niet kon laten staan en waar thuis uit voorgelezen moest worden aan Anna: 'Tilly de veldmuis woont op het platteland en gaat op bezoek bij Milly in de stad en andersom; Allebei besluiten ze dat het thuis toch het beste is'. Na het lezen van zo'n boekje gaat het, bijna automatisch, over onze wens om op het plattenland te blijven en daar een eigen huis te vinden. Wij zijn ook een stel veldmuizen die niet te veranderen zijn in stadsmuizen.

 

Een collega, had mijn vorige blog goed gelezen en merkte op dat ik het buitenshuis wel over huizen mocht hebben, ze wist ook nog een tip om na te gaan en zei ze: 'gewoon aanbellen en gaan vragen'! Ja dat betekent dan wel weer 'aanbelmoed' verzamelen, maar daar heb ik inmiddels enige ervaring mee.

 

We zijn nog een tip nagegaan, een huis dat misschien te koop komt of in de familie blijft, mooi uitzicht, maar weinig grond. We kunnen, naar aanleiding van jullie tips, bijna een handel beginnen in de voorverkoop van huizen. Dan hoeven ze ook niet meer op Funda: 'verkocht voordat je er naar kijkt'!

 

Marten heeft overigens wel gelijk wat betreft het nog eens nabellen van een paar sudderende tips.

Maar nu eerst een weekje vakantie, misschien levert dat nog wat nieuwe inzichten op.

Over twee weekjes hopelijk wat meer over onze suddersituatie.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb