Sudderende tips

Gepubliceerd op 15 april 2021 om 20:14

Home

 

Wie de sudderende tips na heeft gebeld? Volgens Marten is er tussen ons verschil in belniveau en ben ik kampioen in bellen (en praten). Trouwens, nooit geweten dat er verschillende belniveaus zijn? Delegeerniveaus, daar kan ik me wel iets bij voorstellen. In het oog houdend dat het een gezamenlijk avontuur en een gedeeld belang is ben ik moedig aan een belrondje begonnen. Dromen, Durven, Doen, is een krachtige aanpak voor verandering zegt Ben Tiggelaar, toch? Met dromen zit het wel goed, durven en doen zit in de lift houd ik mezelf voor.

 

De sluimerende tip via een broer blijft onveranderd, het ziet er niet naar uit dat hier snel verandering in komt. We laten dit even rusten. Een andere broer kwam met een nieuwe tip uit een omgeving waar we nog niet zeker van zijn of we daar willen wonen. We zijn er nog niet over uit of we echt willen vertrekken naar een geheel andere onbekende streek. 

 

De tip van een zeer gemotiveerde meezoekende collega komt in de categorie: 'afwachten en doorzoeken'.

 

Een 'geheime' tip (ja, zo spannend kan huizenjacht zijn) uit eigen buurt van het allereerste begin, werd opgehelderd doordat de tipgever zelf opnieuw contact opnam. Het leverde een adres en telefoonnummer op. Mogelijk vindt er pas over 3 jaar een verhuizing plaats, maar alvast een praatje gaan maken kan altijd, begreep ik uit het verhaal. Gaan we nog doen!

 

Ook één van de twee tips van het eerste begin, waar ik met Anna geweest ben en over geblogd heb, ben ik na gaan bellen. Dat werd een gezellig telefoongesprek van een half uur. Binnenkort volgt er een waardebepaling, we worden op de hoogte gehouden! Van deze tip heb ik letterlijk gedroomd!

 

We kregen nog een tip door met 'nieuw' aanbod uit de buurt, maar na onderzoek blijkt het een voor ons bekend object te zijn dat opnieuw aangeboden is aan Funda (na een prijsverlaging).

 

Waarom ga je de boer niet op voor sloopmeters vroeg iemand ons laatst. Er zijn boeren die mogelijk stoppen en schuren af willen breken, in ruil daarvoor mag je nieuw bouwen. We hebben dit al eens in beeld gebracht en ook een uitvraag gedaan. Zeker geen onmogelijkheid maar je hebt natuurlijk wel een kavel nodig. We houden ons hiervoor aanbevolen!

 

En begin van de week stond er nog een gezellige buurtgenoot op de stoep, met een zichtbaar briefje in zijn hand. Marten vroeg of hij een boodschappenbriefje had en boodschappen kwam doen, maar nee het betrof een serieuze tip. We kregen een adres van mensen uit de buurt, die uitkijken naar een andere woning. Gelijk maar gebeld en laten weten dat we zeer geïnteresseerd zijn als de verkoop van hun woning in zicht komt. Ze houden ons op de hoogte.

 

Tips, ideeën, acties en allerlei vragen kruisen ons pad. Geduld zou ik nog wel toe willen voegen aan het rijtje: Dromen, Durven, Doen (en soms ook gewoon Dulden)!

 

De laatste tijd krijgen we regelmatig, soms heel voorzichtig, de vraag of we geen spijt hebben dat we ons huis (te snel/vroeg) verkocht hebben en zijn gaan huren (begin 2020). Een spannende vraag, over twee weekjes hoop ik daar op terug te komen.

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb