Bezichtiging

Gepubliceerd op 12 mei 2021 om 20:22

Home

 

Vorige week hadden we een bezichtiging in Noordeloos. Een prachtig dorp! Het is alweer 19 jaar geleden dat we daar ons eerste huisje hadden. 

 

We kregen een prima rondleiding van de makelaar, het voelde als een uitje ondanks een regenachtige dag. De zon kwam nog even door tijdens onze buitenronde. Het huis bleek een flink klusproject te zijn. Een rustige ligging met mooi uitzicht en een tuin waar iets leuks van te maken is. De deadline voor een bod: vandaag! Twee kijkdagen met bezichtigingen gingen hieraan vooraf en dus meer kapers op de kust. Trouwens, dat is in deze tijd heel gewoon. Net als het (flink) overbieden. Bij dat laatste wringt de schoen wel een beetje.

 

De vraagprijzen zijn momenteel fors. Bij klusprojecten moet je rekening houden met prijsstijgingen voor verbouwingen, ook bouwmaterialen zijn bijvoorbeeld veel duurder geworden. Om een beetje kans te maken op een huis ontkom je er niet aan om te overbieden. Medehuizenjagers zullen dit herkennen. De vraag is of het, bij overbieden op de (vaak al forse) vraagprijs, financieel verantwoord is en ook op de langere termijn behapbaar blijft?

 

Het lijkt een tijdelijke huizenbubbel die na een poosje gaat knappen. Misschien te negatief gedacht? Huizen zijn schaars, kan ook zo zijn dat daardoor de prijzen voorlopig nog even flink doorstijgen en je nu vooral moet kopen wat voorhanden komt. Allemaal vagen waar we geen antwoord op weten. Wat we wel weten is dat we ons niet gek willen laten maken door de huidige huizenmarkt en dat we willen blijven waken voor een 'oogklepaankoop'. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat we graag een huis willen, niet te kritisch willen worden en daar waar nodig ook wensen bij willen stellen. Maar we zijn nog niet 'hopeloos huisloos'. Dat laatste is dan ook een prima graadmeter.

 

We hebben trouwens besloten geen bod uit te brengen op het huis in Noordeloos.

 

Er staan nog huizenvragen uit en we krijgen ook nog steeds appjes met huizentips, ook wat verder uit de buurt. De tijd zal het leren en ik blijf jullie informeren ;-) En andersom: inside information blijft welkom!

 

Volgende keer kort nog iets over de dubbele zoektocht; namelijk een leerwerkplek voor Nathan. 

 

PS We begonnen met een gratis website, maar de reclame werd zo irritant dat we over zijn gegaan op een betaalde website: huisjegezocht.nl. De link huisgezocht.jouwweb.nl blijft werken, je wordt automatisch doorgezet. We kunnen nu ook de statistieken zien en leuk om te merken dat we wekelijks tientallen bezoekers hebben die de blog lezen en/of de site bekijken.

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb