Stand van zaken

Gepubliceerd op 4 maart 2021 om 22:02

Home

 

Met onze Gouden tip-actie intensiveren we onze zoektocht naar een nieuwe stek.

We hopen door middel van deze blog, nu we weer een week verder zijn, de zoektocht levend te houden. We zien deze en de komende weken als 'weken van zaaien', waarbij we hopen dat het net als in de natuur gaat ontkiemen en tot bloei komt (in de vorm van een huis).

 

Om nog wat meer bekendheid te krijgen heb ik een berichtje op LinkedIn geplaatst, deze is inmiddels meer dan 3500x bekeken!! Ook trekt deze site nog dagelijks tientallen! bezoekers. Dat zijn heel veel oren en ogen. We krijgen nog steeds appjes binnen met complimenten voor onze ludieke actie, en ook appjes met ideeën en veelal tips van Facebook & Funda.

 

We hebben vorige week met een ander stel gebrainstormd over dubbele bewoning en iets aankopen met elkaar. Dat is zoeken naar een speld in de hooiberg en heeft meer haken en ogen dan alleen een huis kopen. Als het geen twee huisnummers heeft is het vaak een lastig traject vanwege de tijd dat het aanvragen ervan kost en waarbij het 9 van de 10 keer niet lukt, omdat het niet voldoet aan de eisen van de gemeente. De financiering rondkrijgen vraagt ook wat meer tijd bij zo'n traject. Denk aan kadastraal/bouwkundig splitsen, opnieuw taxeren etc. Toen we laatst iets met twee huisnummers tegenkwamen hoorde we van de makelaar dat verkoper het aan één partij wilde verkopen, dat vonden we erg jammer. We kregen niet eens de kans om te komen kijken. 

 

We hebben ook ervaren dat het belangrijk is om toch goed en grondig de tijd te nemen met betrekking tot vooronderzoek (bouwkundig, de buurt, bodemonderzoek, bestemmingsplan, komst windmolenpark etc.) voordat je een huis koopt. We zijn op verrassingen gestuit waarbij we huizen hebben laten gaan die op het eerste gezicht (bijna) helemaal voldeden aan onze wens. 

 

We zijn huizen tegengekomen die helemaal voldeden aan onze zoekopdracht maar geen woonbestemming hadden. Dat zijn vaak lange ingewikkelde trajecten, al gaan we dat niet uit de weg. Ergens in vastbijten is helemaal niet erg als je droomplek daarmee dichterbij komt. Vaak heb je dan vooral tijd nodig en nog belangrijker: gunning! 

 

Ik schreef eerder al 'droomplek' en niet zozeer droomhuis. We zijn niet op zoek naar een perfect luxe groot huis, maar meer naar een plek in de natuur. Volgende week hoop ik iets meer te schrijven over onze liefde voor de polder.

 

Wat kost het zoeken naar een huis veel energie. Mede-huizenjagers zullen dat vast wel herkennen. 

De moed maar niet opgeven, er moet ergens een match zijn toch?

 

Er kwam overigens nog een nieuwe serieuze tip binnen via één van mijn vijf broers, daar later meer over!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb