Een dubbele zoektocht (1)

Gepubliceerd op 18 maart 2021 om 17:19

 

Home

 

We zijn niet op zoek naar één speld in de hooiberg, maar zelfs naar twee!

Naast het vinden van een huis blijkt het ook lastig te zijn om een geschikte leerwerkplek (betaald, per september) te vinden voor Nathan. 

 

Nathan* (op de foto) volgt de vakroute Melkveehouderij en loopt momenteel, met veel plezier, twee dagen stage op een melkveebedrijf. Volgend schooljaar is het de bedoeling dat hij de BBL-route gaat doen, dit betekent in de praktijk minimaal 20 uur werken (evt. te verdelen over meerdere bedrijven) en 1 of 2 dagen naar school. Als leerling ga je in dienst en voor de werkgever zijn er verschillende subsidies te krijgen (die het aantrekkelijker zouden moeten maken). Werk en inkomen wordt nu dus een serieus iets. Inkomen vergaren is niet Nathans eerste drijfveer, bij hem gaat het vooral om zijn passie voor de dieren: het verzorgen van schapen, koeien, kippen, met daarbij koeien melken als zijn specialiteit! 

En dan opeens zonder dat je het wil staat ook je visuele beperking wat meer op de voorgrond. 

Nathan is slechtziend geboren. Met veel doorzettingsvermogen en de focus op wat lukt weet Nathan zich goed te redden. Veel dingen kosten hem meer energie dan een goedziend mens, maar daar hoor je hem niet over en een buitenstaander merkt niet altijd op dat hij doorgaans minder dan de helft ziet. Nathan gaat er graag op uit en met zijn elektrische fiets komt hij bijna overal. 

 

Weet je voor Nathan een geschikte werkplek of heb je zelf ruimte voor een sympathieke boerenknecht? WE HOREN HET GRAAG!

 

Stiekem hopen we op de meest gunstige situatie: een huis vinden voor september en daarbij in de buurt een leerwerkplek voor Nathan. Maar we beseffen dat dit wel heel ambitieus gedacht is in deze tijd. Dan misschien rond de Kerst?

 

En de tips? Er sluimert er één op de achtergrond waarvan wij hopen dat die wat concreter gaat worden. 

 

PS Deel deze blog gerust met je netwerk (via app, status, facebook etc.) d.m.v. onderstaande knoppen. Hopelijk krijgt onze dubbele zoektocht dan nog meer aandacht!

 

 

 

 

 

* Deze blog is in overleg met Nathan geschreven


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb